TPOok!

 
avatar
   
Business

AEX over breed front omhoog

Tags: ,

AMSTERDAM (AFN) – De Amsterdamse effectenbeurs ging vrijdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden in het groen. De geopolitieke spanningen namen iets af nadat Noord-Korea liet weten nog altijd bereid te zijn tot een ontmoeting met de Verenigde Staten. Het afblazen van de top tussen beide landen door president Donald Trump zorgde een dag eerder voor verliezen op de beurzen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent in de plus op 564,72 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 801,62 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen waren industrieel toeleverancier Aalberts en biotechnologiebedrijf Galapagos met winsten van rond 1,5 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice en telecomconcern KPN waren de enige dalers met minnen van 2,2 en 0,2 procent.

Sligro

In de MidKap gingen groothandelsbedrijf Sligro en advies- en ingenieursbureau Arcadis aan kop met plussen van rond 1 procent. Vastgoedbedrijf Wereldhave en baggeraar Boskalis waren de enige dalers met verliezen van 0,4 en 0,1 procent.

Op de lokale markt bleef Value8 onveranderd. Het investeringsbedrijf heeft naar eigen zeggen de afgelopen jaren goeddeels voldaan aan de eigen doelstellingen, maar gaat meer doen om aandeelhouders tevreden te stellen. Op 29 mei komt Value8 naar verwachting met een handelsupdate.

GVC Holdings

GVC Holdings klom 3 procent in Londen. Het Britse gokbedrijf verwacht meer kostenvoordelen te realiseren met de overname van branchegenoot Ladbrokers, waar het bedrijf 4 miljard pond voor neertelde. GVC liet verder weten dat de omzet in de periode januari tot 20 mei met 7 procent is gestegen.

De euro was 1,1690 dollar waard, tegen 1,1727 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 70,37 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 78,37 dollar per vat.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.