TPOok!

 
avatar
   
Business

‘Zoektocht financieel topman Uber moeizaam’

Tags: ,

NEW YORK (ANP) – Onlinetaxidienst Uber heeft grote moeite met het vinden van een nieuwe financieel directeur. Volgens ingewijden is een belangrijke topkandidaat inmiddels afgehaakt, aldus zakenkrant The Wall Street Journal.

Naar verluidt wilde Uber de financieel topman van softwarebedrijf VMware, Zane Rowe, als financieel eindverantwoordelijke. Hij heeft echter aangegeven dat bij een toenadering afwijzend te zullen reageren. Uber heeft al sinds 2015 geen financieel directeur. Woordvoerders van zowel Uber als VMware wilden niet reageren.

The Wall Street Journal wijst er op dat topman Dara Khosrowshahi van Uber nu enigszins onder druk van beleggers en de eigen raad van commissarissen zal komen te staan. Een financieel bestuurder is cruciaal in de voorbereidingen van een beursgang, waar Uber al tijden naar lonkt en die volgens kenners voor komend jaar op de rol staat.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.