TPOok!

 
avatar
   
Business

‘Volvo nog dit jaar naar de beurs’

Tags: ,

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) – De Zweedse automaker Volvo krijgt naar verwachting dit jaar een notering aan de beurs. De Chinese eigenaar Geely Holding heeft volgens bronnen een drietal Amerikaanse banken in de arm genomen die het bedrijf over een beursgang adviseren.

De aandelenverkoop zou het bedrijf moeten waarderen tussen de 16 miljard en 30 miljard dollar. Volvo en Geely zouden gesprekken hebben gevoerd over een dubbele notering in Hongkong en in Zweden. De leiding van Volvo had eerder al laten doorschemeren dat een beursnotering voor de automaker een optie is.

Aandelen Volvo zouden mogelijk al dit najaar verhandeld kunnen worden, maar er zou nog geen definitieve beslissing zijn genomen over het voornemen. In het kielzog van het nieuws over Volvo zaten aandelen van Geely vrijdag in Hongkong duidelijk in de lift.

Geely kocht de Zweedse automaker in 2010. De Chinezen staken fors geld in het ontwerp van de auto's die moesten wedijveren met luxe-modellen van met name Duitse makelij.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.