TPOok!

 
avatar
   
Business

Boetebedrag topman Barclays bekend

Tags: ,

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Topman Jes Staley van Barclays heeft van Britse toezichthouders een boete gekregen van ruim 642.000 pond (730.000 euro) in een klokkenluiderszaak. Staley was de fout ingegaan bij de afhandeling van een anonieme klacht van een werknemer. Hij probeerde de identiteit van de briefschrijver te achterhalen, wat in strijd is met de regels die bedoeld zijn om klokkenluiders te beschermen.

In april was al duidelijk dat Staley een boete had gekregen, maar de hoogte werd niet gemeld. Barclays legde Staley zelf eerder al sancties op. Hij kreeg een forse reprimande en moest een deel van zijn bonus inleveren. Uit onderzoek van de Prudential Regulation Authority en de Financial Conduct Authority komt nu naar voren dat Staley de regels niet willens en wetens heeft overtreden, maar onzorgvuldig handelde.

Staley heeft zijn excuses aangeboden en mocht in functie blijven bij Barclays. De regels rond klokkenluiders bij de bank worden aangescherpt met extra toezicht door autoriteiten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.