TPOok!

 
avatar
   
Business

Problemen Steinhoff nog groter dan gedacht

Tags: ,

JOHANNESBURG (ANP/BLOOMBERG) – De problemen bij woonwinkelconcern Steinhoff zijn nog groter dan werd gedacht. In december kwam een groot boekhoudschandaal aan het licht, maar na nieuw onderzoek naar de cijfers blijkt dat een nog groter bedrag moet worden afgeboekt dan de 6 miljard euro die eind vorig jaar al werd aangekondigd.

Het onderzoek richt zich nu ook op de voormalige bestuurders van het op één na grootste woonwinkelbedrijf, na Ikea. Naar verwachting betekent dat ook dat de pijlen worden gericht op oud-topman Markus Jooste, die aftrad toen de het schandaal naar buiten kwam.

De kwestie rond Steinhoff wordt vanaf verschillende kanten onderzocht. Het aandeel verloor sinds december meer dan 95 procent van zijn waarde. Er lopen ook meerdere claims tegen het bedrijf, onder meer van investeerders die zich bedrogen voelen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.