TPOok!

 
avatar
   
Business

‘Franse premier praat vrijdag met baas AF-KLM’

Tags: ,

PARIJS (ANP) – De Franse premier Édouard Philippe heeft vrijdag naar verluidt een ontmoeting met vertrekkend topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM. Diverse Franse media meldden op basis van ingewijden dat de Franse regeringsleider ook graag zelf nog met Janaillac over de precaire situatie bij de luchtvaartgroep wil praten, voordat die volgende week zijn taken neerlegt.

Janaillac had woensdag al een gesprek met de Franse minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire. Die vreest dat de toekomst van Air France op het spel staat als de vakbonden weer verder gaan met staken bij de maatschappij.

Het slepende loonconflict dwong de topman vorige week zijn vertrek aan te kondigen, nadat een meerderheid van Air France-personeel tegen zijn uiterste loonbod had gestemd. Janaillac had zijn lot aan de raadpleging verbonden.

De kwestie zorgt voor grote onrust bij Air France-KLM. Het aandeel ging begin deze week hard onderuit op de beurs en politici in Nederland en Frankrijk roepen al dagen dat ze zich grote zorgen maken. De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft vrijdag een gesprek met Le Maire en wil het dan ook over Air France-KLM hebben.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.