TPOok!

 
avatar
   
Business

Facebook is Cambridge Analytica te boven

Tags: ,

MENLO PARK (ANP) – Facebook is het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica te boven, althans op de beurs. Het aandeel van het technologiebedrijf kwam donderdag voor het eerst weer boven de waarde uit van vlak voor de ophef ontstond.

Een aandeel Facebook was op 16 maart 185,25 dollar waard toen naar buiten kwam dat gegevens van tientallen miljoenen gebruikers waren gelekt. Op het dieptepunt eind maart was dat nog maar iets meer dan 152 dollar.

Cambridge Analytica legde zonder toestemming de hand op gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen. Het bedrijf zou de persoonlijke informatie onder meer hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken voor de verkiezingscampagne van Donald Trump. Facebook-topman Mark Zuckerberg ging diep door het stof, maar zei dat het nog jaren kan duren voor alles op orde is.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.