Doneer aan TPO
 

TPP-landen akkoord met verdrag zonder VS

Door: Anp, 7:39, 11 november 2017

DANANG (ANP/RTR) – De overgebleven elf landen in het Trans-Pacific-Partnership (TPP) zijn tot een akkoord gekomen over een aangepast vrijhandelsakkoord zonder de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump besloot dit jaar om uit de TPP te stappen in lijn met zijn 'America First'-beleid.

De ministers van de overgebleven TPP-landen kwamen deze week samen in Danang in Vietnam om te praten over een aangepast vrijhandelsakkoord. Sommige punten van het oorspronkelijke verdrag zijn nu geschrapt zodat het akkoord ook zonder de VS kan blijven bestaan, melden Vietnamese en Japanse functionarissen zaterdag.

In 2015 kwam het oorspronkelijke TPP-akkoord tot stand. De betrokken landen in het handelspact waren goed voor 40 procent van de wereldeconomie.


 
 
 
Toon / Verberg Reacties