Doneer aan TPO
 

Medewerkers Unox gaan verder met staken

Door: Anp, 12:28, 10 november 2017

OSS (ANP) – Bij de Unox-fabriek in Oss wordt vanaf vrijdagavond opnieuw voor 24 uur gestaakt. Het is al de vierde staking in ruim een week, waardoor de productie van soepen, sauzen en rookworsten volledig stil komt te liggen.

Vakbond FNV wil door blijven staken totdat de eisen van de medewerkers worden ingewilligd. Daardoor zouden er volgende week bij sommige producten al problemen met de levering aan winkels kunnen ontstaan.

,,Zonder de makers van de rookworsten en erwtensoep ziet de winter er heel anders uit'', dreigt de bond. Eigenaar Unilever maakt zich daar echter nog geen zorgen om. Er is nog een voorraad. Het was- en levensmiddelen concern wil snel weer met de bonden om de tafel.

Voorwaarden

Ook winkelketen HEMA laat zijn worsten maken in de Unox-fabriek. Volgens een woordvoerster voorziet HEMA echter nog geen leveringsproblemen.

Unilever besloot onlangs de Unox-fabriek in Oss te verkopen aan vleesverwerker Zwanenberg. Die wil morrelen aan de arbeidsvoorwaarden, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers willen daarvoor compensatie van Unilever. Ook eisen ze garanties over behoud van werkgelegenheid.


 
 
 
Toon / Verberg Reacties