Doneer aan TPO
 

FNV laakt invloed bedrijven op kabinet

Door: Anp, 8:11, 10 november 2017

UTRECHT (ANP) – FNV is verontwaardigd dat grote internationals hebben gelobbyd voor het afschaffen van de dividendbelasting. De vakbond wijst erop dat Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips gezamenlijk niet meer dan 200 miljoen euro aan belasting betalen. ,,Deze bedrijven mogen blij zijn dat ze in zo’n mooi land kunnen werken, met zulke goeie sociale voorzieningen, met zulk hoog en goed opgeleid personeel'', aldus FNV-voorzitter Han Busker.

De bedrijven zouden hebben gedreigd onder meer hun hoofdkantoren uit Nederland te verplaatsen. Unilever en Shell hebben al hoofdkantoren in Nederland en Londen.

Het argument dat bedrijven vertrekken vindt Busker niet sterk. ,,De productie van Shell Pernis verplaats je echt niet zo maar. Unilever verkoopt de Unoxworsten al aan Zwanenburg en AkzoNobel heeft een hypermodern complex neergezet dat ook niet zomaar verhuisd zal worden.''


 
 
 
Toon / Verberg Reacties