TPOok!

 
avatar
   
Economie

Nikkei zet opmars voort

Tags:

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan ging donderdag verder vooruit. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op de Amerikaanse beurzen en verwerkten de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de centralebankiers enigszins verdeeld zijn over een verdere renteverhoging dit jaar.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,4 procent hoger op 20.954,72 punten. De graadmeter bereikte een dag eerder al het hoogste niveau sinds december 1996. Het Japanse telecomconcern Softbank behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van bijna 4 procent.

Kobe Steel toonde licht herstel met een plusje van 0,5 procent. Het staalconcern zag deze week ruim 35 procent aan beurswaarde verdampen vanwege het vervalsen van de gegevens over de stevigheid en levensduur van zijn producten.

Toshiba

Toshiba dikte 3,5 procent aan. De Tokyo Stock Exchange heeft het technologieconcern van zijn speciale controlelijst gehaald, waarmee de kans dat Toshiba zijn beursnotering verliest wat is afgenomen.

Ook elders in het Verre Oosten werden overwegend winsten geboekt. In Hongkong boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney ging 0,4 procent hoger de dag uit en de Kospi in Seoul won 0,5 procent.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.