TPOok!

 
avatar
   
Economie

Lufthansa tekent voor koop delen Air Berlin

Tags:

BERLIJN (ANP) – Lufthansa krijgt zoals verwacht grote delen van zijn failliete branchegenoot Air Berlin in handen. Donderdagmiddag worden de handtekeningen gezet, heeft topman Carsten Spohr van de Duitse luchtvaartgroep laten weten aan het dagblad Rheinische Post.

Spohr sprak van een ,,grote dag'' voor zijn bedrijf, dat naar verwachting zo'n 1,5 miljard op tafel legt voor het leeuwendeel van de failliete boedel van Air Berlin. De luchtvaartgroep krijgt er ruim tachtig vliegtuigen bij, die waarschijnlijk vooral zullen worden gebruikt om prijsvechter Eurowings te laten groeien.

Air Berlin ging medio augustus failliet. Dankzij een overbruggingskrediet van de Duitse overheid kon een groot deel van de vluchten doorgaan terwijl kopers werden gezocht voor bijvoorbeeld de vloot en landingsrechten. De afgelopen drie weken onderhandelden de curatoren exclusief met Lufthansa en de Britse prijsvechter easyJet.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.