TPOok!

 
avatar
   
Economie

Exporteurs bloemen en planten draaien goed

Tags:

AALSMEER (ANP) – De Nederlandse export van bloemen en planten blijft in de lift zitten. Tot en met september is dit jaar al voor bijna 4,7 miljard euro aan snijbloemen en pot- en tuinplanten de grens overgegaan.

Brancheorganisatie VGB merkt dat vooral bloemen het goed doen. Verder loopt de export naar Duitsland al het hele jaar erg goed. De grootafnemer neemt ongeveer een derde van de totale afzet voor zijn rekening.

In de maand september ging de Nederlandse exportwaarde van bloemen en planten op jaarbasis met zo'n 4 procent omhoog. Daarmee bleef de groei wel iets achter bij de gemiddelde groei dit jaar, van afgerond 6 procent.

De kwartaalomzet eindigde met dik 1,2 miljard euro bijna 3 procent hoger dan in het derde kwartaal vorig jaar. Het afgelopen kwartaal was volgens de branche daarmee het veertiende kwartaal op rij dat bloemen- en plantenexporteurs positief hebben afgesloten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.