TPOok!

 
avatar
   
Economie

Beurzen wachten op kwartaalcijfers

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen kwamen donderdag opnieuw nauwelijks van hun plaats. Beleggers waren vooral in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup later op de dag. Ook werd uitgekeken naar toespraken van enkele centrale bankiers op de jaarlijkse bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 542,42 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 829,37 punten. Londen won 0,1 procent, Frankfurt noteerde vlak en Parijs zakte 0,1 procent.

Grootste stijgers in de AEX waren levensmiddelenconcern Unilever en speciaalchemiebedrijf DSM met winsten van ruim 1 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice stond onderaan met een min van 0,9 procent.

Philips

Philips daalde 0,1 procent. Een Amerikaans advocatenkantoor gaat zich namens investeerders buigen over mogelijke malversaties bij Philips. Het onderzoek kan leiden tot een massaclaim van beleggers die gecompenseerd willen worden voor een koersdaling.

In de MidKap ging beursintermediair Flow Traders aan kop met een plus van 2 procent. Chiptoeleverancier Besi was de grootste daler met een verlies van 0,7 procent. Bodemonderzoeker Fugro zakte 0,1 procent, na de verkoop van een bedrijfsonderdeel aan zijn Amerikaanse branchegenoot Global Marine Holdings.

Fagron

Bij de kleinere bedrijven zakte Fagron meer dan 5 procent. De leverancier aan apotheken realiseerde in het derde kwartaal een vrijwel stabiele omzet. Het bedrijf werd in Europa gehinderd door capaciteitsproblemen bij laboratoria waar het zijn ingrediënten laat testen. ING verlaagde het beleggingsadvies voor het aandeel.

In Frankfurt steeg Lufthansa 3 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij krijgt zoals verwacht grote delen van zijn failliete branchegenoot Air Berlin in handen. Topman Carsten Spohr sprak van een ,,grote dag'' voor Lufthansa, dat naar verwachting zo'n 1,5 miljard euro op tafel legt voor de boedel van Air Berlin.

Londen

Just Eat won ruim 6 procent in Londen. De maaltijdbezorger heeft van de Britse mededingingsautoriteit een voorlopige goedkeuring gekregen voor de overname van branchegenoot Hungryhouse.

De euro stond op 1,1855 dollar, tegen 1,1847 dollar een dag eerder. Een vat ruwe Amerikaanse olie zakte 0,8 procent in prijs tot 50,90 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 56,73 dollar per vat.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.