TPOok!

 
avatar
   
Economie

Vlakke opening beurshandel New York

Tags:

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn woensdag zonder opvallende koersbewegingen geopend. Er wordt vooral uitgekeken naar het begin van het kwartaalcijferseizoen op Wall Street. Verder komen later op de dag de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang licht hoger op 22.841 punten. De breed samengestelde S&P 500 was nagenoeg onveranderd op 2550 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omlaag tot 6581 punten.

Delta Air Lines opende voorbeurs al de boeken en won 2 procent. Het luchtvaartconcern zag in het afgelopen kwartaal de winst dalen onder druk van de orkanen die het zuiden van de VS teisterden. Wel waren de cijfers beter dan verwacht. Ook vermogensbeheerder BlackRock publiceerde cijfers. De koers van BlackRock steeg 0,2 procent.

Meer duidelijkheid

Later deze week brengen de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Wells Fargo resultaten naar buiten. Volgende week barst het cijferseizoen in New York echt los met kwartaalberichten van onder meer Netflix, IBM, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Morgan Stanley, eBay, Verizon en General Electric.

Beleggers hopen uit de notulen van de afgelopen vergadering wat meer duidelijkheid te krijgen over het rentebeleid van de Fed. Overigens wordt door de markt algemeen verwacht dat de centrale bank in december de rente opnieuw gaat opschroeven.

Chipconcern Micron Technology verloor 1,8 procent, na de aankondiging om voor 1 miljard dollar nieuwe aandelen uit te geven. De opbrengst zal worden gebruikt om schulden af te lossen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.