TPOok!

 
avatar
   
Economie

Staking pakketsorteerders Kolham ten einde

Tags:

UTRECHT (ANP) – De staking van pakketsorteerders voor PostNL in het Groningse Kolham is ten einde. FNV en PostNL zijn tot een akkoord gekomen. Volgens FNV is afgesproken dat alle veertig sorteerders die via de gemeente bij PostNL worden ingezet, kunnen blijven.

De pakketsorteerders kregen in september te horen dat zij mogelijk hun baan zouden verliezen. PostNL weigerde toen om garanties te geven over baanzekerheid. Dat was de aanleiding van de kleinschalige actie.

De kwestie kan overigens nog wel een staartje krijgen. FNV klaagde eind vorige week dat PostNL tijdens de staking stakingsbrekers heeft ingezet. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan door de Inspectie SZW. Als daaruit naar voren komt dat het 'onderkruipersverbod' uit de wet inderdaad is geschonden, dan wil FNV daarover nog naar de rechter stappen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.