TPOok!

 
avatar
   
Economie

Sterke maand voor Europese autoverkoop

Tags:

BRUSSEL (ANP) – De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in augustus met 5,6 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In totaal werden er ruim 865.000 auto's op kenteken gezet in de traditioneel rustige zomermaand. Dat blijkt uit cijfers van ACEA.

Volgens de brancheorganisatie was de verkoop vorige maand op het hoogste niveau sinds augustus 2008, kort na het begin van de economische crisis. De verkoop lag daarmee dus op het hoogste niveau in tien jaar. Bij de vijf grootste automarkten deden Italië (plus 15,8 procent) en Spanje (plus 13 procent) het het beste, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. De verkopen in Groot-Brittannië liepen ruim 6 procent terug.

Het best verkochte automerk in de EU was zoals gebruikelijk Volkswagen. Daarna kwamen Opel/Vauxhall Peugeot en Renault. Over de eerste acht maanden van dit jaar ging de autoverkoop in de EU met 4,5 procent omhoog tot meer dan 10 miljoen wagens. Nederland behoorde hier bij de Europese koplopers met een verkoopgroei van bijna 15 procent.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.