TPOok!

 
avatar
   
Economie

Omzet Nederlandse industrie groeit flink

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse industrie heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar de omzet flink zien groeien, na krimp in 2016. Dat blijkt uit een rapport van ABN AMRO over de stand van de industrie.

Volgens ABN ging de omzet voor de totale industrie in die periode met 8,5 procent vooruit, na een neergang met 2,9 procent vorig jaar. Dat komt door de sterker gestegen afzetprijzen en een toegenomen vraag in binnen- en buitenland.

In geen enkele industriële sector was omzetkrimp te zien. De sterkste groei komt voor rekening van basismetaal (ruim 18 procent), machines (16 procent), transportmiddelen (bijna 15 procent) en chemie (11 procent). In de meubelindustrie, elektrische apparaten en metaalproductenindustrie was sprake van een minder sterke groei.

Productie

De industriële productie nam tot en met juli met 3,2 procent toe, waarbij vooral in de machine-industrie de productie flink steeg, net als in de transportmiddelensector. De meubelindustrie liet als enige branche een daling van de productie zien.

De bezettingsgraad stond aan het begin van het derde kwartaal op 83,4 procent, wat ruim boven het langjarig gemiddelde is, aldus ABN.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.