TPOok!

 
avatar
   
Economie

EU-uitspraak arbeidsrecht tegenvaller Ryanair

Tags:

LUXEMBURG (ANP) – De stewards en stewardessen van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vallen onder het arbeidsrecht van het land van hun thuisbasis. Bij een arbeidsgeschil kan cabinepersoneel dat bijvoorbeeld structureel van en naar de Belgische luchthaven Charleroi vliegt naar de Belgische rechter stappen.

Dit heeft het Europees Hof van Justitie bepaald in een zaak van zes werknemers van Ryanair. De lowcost-maatschappij wilde een arbeidsgeschil uitvechten in Ierland, waar het bedrijf is gevestigd. De zes Belgische, Spaanse en Portugese stewards en stewardessen willen dat de zaak in België wordt uitgevochten. Ze menen dat de Belgische arbeidsrechtspraak voordeliger voor ze uitvalt.

In hun arbeidsovereenkomsten staat dat hun thuisbasis Charleroi is. Dat verplicht de zes op maximaal een uur afstand van het vliegveld te wonen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.