TPOok!

 
avatar
   
Economie

EU-commissie stelt nieuw handelsbeleid voor

Tags:

BRUSSEL (ANP) – De Europese Commissie heeft in Brussel een pakket voorstellen gepresenteerd voor 'vrije en eerlijke’ handel. ,,We openen de markt verder, maar stellen tegelijk regels ter bescherming”, aldus vicevoorzitter Jyrki Katainen.

Brussel vraagt een mandaat aan de lidstaten om zo snel mogelijk onderhandelingen met Australië en Nieuw-Zeeland te kunnen beginnen. EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) belooft volledige transparantie tijdens het onderhandelingsproces. Daarmee komt ze tegemoet aan de publieke onvrede over internationale verdragen als TTIP, die volgens critici in 'achterkamertjes' worden gesloten.

Tegelijk wil de commissie met alle EU-landen gaan onderhandelen over het opzetten van een multilaterale rechtbank voor investeringsconflicten. Ook stelt Brussel voor buitenlandse investeringen in strategische sectoren in de EU te screenen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.