TPOok!

 
avatar
   
Economie

Weinig beweging op Beursplein 5

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam kwam donderdag nauwelijks van zijn plaats. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten weinig beweging zien. Beleggers waren vooral in afwachting van hetrentebesluit van de Bank of England en de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 528,65 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 811,61 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,3 procent.

Verzekeraar Aegon, die in de afgelopen dagen sterk is gestegen, behoorde tot grootste dalers in de AEX met een min van 1,4 procent. Staalproducent ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 1,5 procent. Sterkste stijger was supermarktconcern Ahold Delhaize met een winst van 0,8 procent. Olie- en gasconcern Shell volgde met een plus van 0,7 procent.

Min

In de MidKap sloot WDP de rij met een min van 1,6 procent. Het logistiek vastgoedbedrijf heeft 17 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen voor de overname van een industriële locatie in de Belgische gemeente Zonhoven.

Koploper bij de middelgrote bedrijven was trustkantoor Intertrust met een plus van 0,9 procent. ASR won 0,1 procent. De Nederlandse staat heeft het laatste stukje van het belang in de verzekeraar verkocht. ASR is daarmee definitief staatsbedrijf af. De staat had nog een belang van iets meer dan 20 procent in ASR.

Aandelen

Bij de kleinere bedrijven daalde Fagron 0,3 procent. De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo afgelopen week 460.000 aandelen van de toeleverancier van apotheken verkocht.

Next maakte in Londen een koerssprong van ruim 9 procent. De Britse kledingverkoper verhoogde zijn omzet- en winstverwachting voor dit jaar na beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal.

Openingsverlies

In Frankfurt werkte Munich Re een openingsverlies weg en klom 0,3 procent. De herverzekeraar houdt er rekening mee dat zijn winstdoelstelling voor het jaar niet gehaald worden vanwege de verwoesting door de orkanen Harvey en Irma.

De euro bleef onveranderd op 1,1893 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie stond ongewijzigd op 49,30 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 55,10 dollar per vat.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.