TPOok!

 
avatar
   
Economie

Winstwaarschuwing Munich Re na orkanen

Tags:

MÜNCHEN (ANP) – Herverzekeraar Munich Re houdt er rekening mee dat zijn winstdoelstelling voor het jaar niet gehaald wordt vanwege de verwoesting door de orkanen Harvey en Irma. De onderneming waagt zich nog niet aan een inschatting van de totale schade, maar spreekt over een ,,hoog, verzekerd bedrag".

Munich Re had de verwachting uitgesproken dit jaar tussen de 2 miljard en 2,4 miljard euro winst te behalen. Of dat resultaat nog in beeld komt hangt nu af van de ontwikkelingen in de rest van het jaar. In het derde kwartaal wordt waarschijnlijk een verlies genoteerd.

De onderneming benadrukt dat dergelijke tegenvallers ingecalculeerd zijn en het bedrijf niet in gevaar brengen. Ook hoeven verzekeraars die hun risico's door Munich Re hebben afgedicht niet te vrezen voor het uitblijven van uitbetalingen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.