TPOok!

 
avatar
   
Economie

Weinig beweging op Damrak

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak kwam woensdag nauwelijks in beweging. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij de slotstanden van een dag eerder. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke opmars in de afgelopen dagen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 526,25 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 814,04 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,1 procent. De Londense FTSE-index zakte 0,7 procent.

Grootste daler in de AEX was Gemalto met een verlies van 0,5 procent. Telecomconcern KPN was de sterkste stijger met een winst van 0,7 procent. Ahold Delhaize klom 0,2 procent. Het supermarktconcern heeft 750 miljoen euro opgehaald met een nieuwe obligatie met een looptijd van zeven jaar.

OCI

In de MidKap stond kunstmestproducent OCI onderaan met een min van 1,7 procent. Sterkste stijger was trustkantoor Intertrust met een winst van 0,6 procent. ASR won 0,1 procent. De verzekeraar neemt de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali over. De overname kost ASR in totaal zo'n 200 miljoen euro.

Kardan maakte op de lokale markt een koerssprong van bijna 14 procent. Tahal Consulting Engineers, een dochterbedrijf van de Israƫlische investeringsmaatschappij, heeft in India twee waterinfraprojecten verworven met een gezamenlijke waarde van circa 64 miljoen euro.

Apple

De toeleveranciers van Apple stonden onder druk na de presentatie van de nieuwe iPhones van het Amerikaanse technologiebedrijf. Dialog Semiconductor en STMicroelectronics, die chips leveren aan Apple, verloren 1,7 en 0,7 procent.

In Oslo leverde Seadrill ruim 8 procent in. De Noorse oliedienstverlener heeft faillissementsbescherming aangevraagd en werkt aan een overeenkomst met schuldeisers waarbij het vraagt om een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. Seadrill heeft net als veel andere bedrijven last van de malaise in de oliesector.

De euro was 1,1985 dollar waard, tegen 1,1967 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,1 procent duurder op 48,29 dollar. Brentolie stond onveranderd op 54,27 dollar per vat.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.