TPOok!

 
avatar
   
Economie

Toshiba sluit principeakkoord over chiptak

Tags:

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) – De Japanse techreus Toshiba heeft met een consortium onder leiding van investeerder Bain Capital een principeakkoord bereikt over de verkoop van zijn divisie voor geheugenchips. Eind deze maand wordt naar verwachting een definitieve overeenkomst gesloten.

Toshiba is naarstig op zoek naar kapitaal door de miljardenafschrijving op zijn Amerikaanse nucleaire divisie. Die zorgt voor een fors gat op de balans van de onderneming. Toshiba heeft van de Japanse beurs tot maart de tijd gekregen om zijn financiƫle problemen op te lossen. Anders dreigt het zijn beursnotering in Tokio kwijt te raken.

Om tot een definitieve overeenkomst te komen zal Toshiba nog wel met een oplossing moeten komen voor een geschil met zijn Amerikaanse partner Western Digital, die een verkoop van de chiptak wil voorkomen en zelf ook met investeerders aasde op een overname. De Amerikanen zeiden eerder elke overeenkomst te zullen aanvechten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.