TPOok!

 
avatar
   
Economie

Miljoenensubsidie voor mestvergisters

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Minister Kamp van Economische Zaken trekt 150 miljoen euro uit om melkveehouders te ondersteunen die een zogeheten monomestvergister op hun boerderij willen plaatsen. Met zo'n apparaat kan mest worden omgezet in hernieuwbare energie zoals groen gas, elektriciteit of warmte.

Monomestvergisters dragen ook bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgas. Alleen projecten die binnen twee jaar daadwerkelijk hernieuwbare energie leveren, komen in aanmerking voor een bijdrage.

Volgens coƶperatie Jumpstart, die 130 miljoen euro aan subsidie krijgt voor de plaatsing van 103 vergisters, staat de verminderingen van uitstoot van broeikasgassen met die installaties gelijk aan 31.000 autoā€™s minder op de weg of het equivalent van 670.000 zonepanelen.

Volgens de sector moeten tegen 2020 circa duizend monomestvergisters geplaatst kunnen zijn.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.