TPOok!

 
avatar
   
Economie

Grote Japanse bank naar Amsterdam na brexit

Tags:

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) – De grote Japanse bank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) wil een nieuw onderdeel in Amsterdam opzetten zodat het financiële concern klanten in de Europese Unie kan blijven bedienen na de brexit. Daarvoor hebben de Japanners een licentieaanvraag ingediend.

In Britse zakenmedia werd afgelopen zomer al gemeld dat MUFG voor Amsterdam zou willen kiezen. In eerste instantie zouden enkele tientallen werknemers van de Japanse grootbank overkomen naar Amsterdam vanuit Londen. Er werken momenteel circa 2100 werknemers voor MUFG in Londen.

MUFG wijkt met zijn keuze voor Amsterdam af van andere Japanse financiële instellingen. Grote bedrijven zoals Mizuho Financial, Sumitomo Mitsui Financial, Nomura en Daiwa Securities hebben voor Frankfurt gekozen als nieuwe basis na de brexit.

Parijs

Naar verluidt wil MUFG ook nog een vestiging opzetten in Parijs. Door het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU verliezen financiële instellingen in Londen bepaalde rechten om te mogen handelen in het EU-gebied. Door een kantoor in een EU-land te vestigen, kan dit probleem worden omzeild. MUFG heeft al wel een licentie voor commercieel bankieren in Nederland.

Ook andere financiële bedrijven zien Amsterdam als geschikte uitvalsbasis voor de Europese handelsactiviteiten. Zo wil Royal Bank of Scotland (RBS) ook naar Amsterdam komen na de brexit, net als een aantal Amerikaanse handelshuizen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.