TPOok!

 
avatar
   
Economie

EasyJet gaat doorverbindingen aanbieden

Tags:

LONDEN (ANP) – EasyJet gaat in samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen vliegtickets verkopen naar verre bestemmingen. Zelf zorgt het daarbij voor doorreismogelijkheden binnen Europa. In eerste instantie loopt dat via de Londense luchthaven Gatwick, maar de prijsvechter heeft ook onder meer Schiphol in het vizier.

Prijsvechters als easyJet beperken zich doorgaans tot enkele vluchten, zonder overstapmogelijkheden. Concurrent Ryanair bracht daar eerder dit jaar al verandering in met doorverbindingen binnen Europa. Door in samenwerking met in eerste instantie Norwegian en het Canadese WestJet intercontinentale routes te gaan aanbieden, gaat easyJet nog een stap verder.

De Britse prijsvechter praat met meer branchegenoten, onder meer in het Midden-Oosten en AziĆ«, over uitbreiding van het samenwerkingsverband. Naast Schiphol staan ook andere grote luchthavens als Parijs Charles de Gaulle, Milaan Malpensa, GenĆØve en Barcelona op het verlanglijstje.

Schiphol

Als het easyJet lukt ook op Schiphol een partner te vinden, is KLM niet langer de enige maatschappij die de nationale luchthaven gebruikt als knooppunt voor Europese en intercontinentale vluchten. Ook zustermaatschappij Air France krijgt er mogelijk geduchte concurrentie bij op haar eigen thuisbasis.

Waar easyJet eerder weleens zinspeelde op mogelijke samenwerking met KLM op Schiphol, is dat ditmaal niet aan de orde. ,,Wij zijn niet benaderd door easyJet voor een samenwerking om vluchten aan elkaar te knopen'', laat een woordvoerder van KLM desgevraagd weten. ,,Als zij willen doorverbinden op Schiphol, dan zal dat met andere airlines zijn.''

EasyJet is niet van plan de eigen dienstregeling om te gooien en voorziet evenmin nadelige gevolgen voor de punctualiteit. Doorverbindingen worden alleen aangeboden bij een overstaptijd van minstens tweeƫnhalf uur. Bij vertragingen wordt niet gewacht op passagiers die hun aansluiting dreigen te missen. Zij worden op de eerstvolgende beschikbare vlucht geplaatst.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.