TPOok!

 
avatar
   
Economie

Omzet vaste telefonie blijft dalen

Tags:

HOUTEN (ANP) – Telecomaanbieders verdienen steeds minder geld met vaste telefonie. Dit komt deels doordat vaste lijnen minder worden gebruikt. Daarnaast zijn bellers goedkoper uit, meldde marktonderzoeker Telecompaper.

In het tweede kwartaal van dit jaar was op de Nederlandse markt sprake van een omzetdaling van 4 procent tot 253 miljoen euro. Voor het hele jaar zullen de opbrengsten van vaste telefonie volgens Telecompaper 6 procent lagere uitvallen.

Sinds 2013 is er sprake van een daling. Ook de komende jaren zal de dalende trend aanhouden, is de verwachting.

KPN is nog altijd de grootste aanbieder van vaste telefonie in Nederland met een marktaandeel van 41,5 procent. Ziggo is de nummer twee met 40,9 procent marktaandeel. Het verschil tussen die twee werd wel kleiner. Tele2 is de derde aanbieder in vaste-telefonieaansluitingen met een marktaandeel van 4,6 procent.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.