TPOok!

 
avatar
   
Economie

Duitse subsidie voor laadstations Fastned

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De Duitse overheid heeft Fastned een subsidie van 4,1 miljoen euro toegewezen voor de bouw van 25 laadstations. Die komen door heel Duitsland te staan en worden voorzien van de nieuwste snelladers. Begin volgend jaar moet het eerste Fastned-station in Duitsland gereed zijn.

De subsidie komt uit een potje bedoeld om de infrastructuur voor elektrische auto's te stimuleren. Bedrijven kunnen zo de infrastructuur aanleggen voordat er op grote schaal elektrische voertuigen rondrijden. Topman Michiel Langezaal van Fastned is dan ook blij met de subsidie die zorgt dat het bedrijf de investeringen sneller kan terugverdienen. ,,Dit maakt het voor investeerders aantrekkelijk om te blijven investeren in deze groene infrastructuur.''

Fastned, dat in Nederland al een grote partij is, wil verder groeien door heel Europa. ,,Duitsland staat centraal in onze ambitie voor de bouw van een Europees snellaadnetwerk.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.