TPOok!

 
avatar
   
Economie

Beurzen zetten klim voort

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De meeste Europese aandelenbeurzen wisten dinsdag voort te borduren op de winsten van een dag eerder. Vooral de financiële bedrijven behoorden opnieuw tot de sterkste stijgers. Beleggers durven meer risico's te nemen, nu de zorgen over Noord-Korea en de orkaan Irma zijn afgenomen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger op 526,27 punten. De MidKap kreeg er 0,6 procent bij op 814,85 punten. Parijs en de Duitse DAX klommen 0,5 procent. In Frankfurt gebeurde dat onder aanvoering van Commerzbank en Deutsche Bank. De Londense beurs zakte 0,2 procent door een stijging van het Britse pond.

In de AEX stond verzekeraar Aegon bovenaan met een winst van bijna 2 procent. Ook ING en ABN AMRO behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van meer dan 1 procent. Levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij met een min van 0,4 procent.

Air France-KLM

In de MidKap ging luchtvaartmaatschappij Air France-KLM aan kop met een winst van 2,4 procent. Bodemonderzoeker Fugro was de sterkste daler met een verlies van ruim 2 procent.

Bij de kleinere bedrijven daalde Van Lanschot Kempen 1,5 procent. Rabobank heeft zijn belang van bijna 10 procent in de vermogensbeheerder verkocht.

HeadFirst Source

HeadFirst Source dikte op de lokale markt ruim 5 procent aan. De arbeidsbemiddelaar heeft in de eerste jaarhelft naar eigen zeggen volop geprofiteerd van de eind vorig jaar afgeronde fusie tussen HeadFirst en Source. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat vielen fors hoger uit.

JD Sports steeg 2,5 procent in Londen. Het Britse moederbedrijf van de Nederlandse ketens Perry Sport en Aktiesport sloot de eerste helft van het jaar af met een recordwinst.

Crédit Agricole

In Parijs won Crédit Agricole 0,8 procent. De Franse bank verkoopt een belang van 16,2 procent in Banque Saudi Fransi voor 1,5 miljard dollar aan Kingdom Holding, het investeringsbedrijf van de Saudische prins Alwaleed bin Talal.

Volkswagen klom ruim 1 procent in Frankfurt. De autofabrikant investeert miljarden om uiterlijk in 2030 elektrisch aangedreven versies hebben van al zijn driehonderd modellen.

De euro was 1,1960 dollar waard, tegen 1,1975 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie zakte 0,5 procent in prijs tot 47,83 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder, op 53,71 dollar per vat.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.