TPOok!

 
avatar
   
Economie

Apple presenteert drie nieuwe iPhones

Tags:

CUPERTINO (ANP) – Apple heeft dinsdag zijn nieuwe iPhones gepresenteerd. De reguliere smartphones heten iPhone 8 en 8 Plus. Daarnaast presenteerde Apple voor het eerst een derde toestel, de luxere iPhone X. Veel details van de toestellen waren al uitgelekt.

De smartphones zijn geschikt gemaakt voor augmented reality, het toevoegen van informatie aan de werkelijkheid om ons heen. Dat is volgens Apple de toekomst. 'Toegevoegde realiteit' kan niet alleen worden gebruikt voor games, zoals bij PokƩmon Go, maar ook voor bijvoorbeeld sportinformatie.

De naam van de iPhone X verwijst naar het Romeinse cijfer voor tien, omdat Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde. De iPhone X heeft geen vingerafdruksensor, zoals andere iPhones. Apple heeft het vervangen door FaceID, gezichtsherkenning om de identiteit van de gebruiker te bevestigen. Apple heeft naar eigen zeggen samengewerkt met maskermakers in Hollywood om te voorkomen dat mensen de gezichtsscanner om de tuin kunnen leiden. Mensen kunnen FaceID onder meer gebruiken om het toestel te ontgrendelen en om geld over te maken.

Draadloos opladen

Het scherm van de iPhone X vult de hele voorkant van het toestel. Om daar ruimte voor te maken, is de Home-knop weggehaald. In plaats daarvan moet de gebruiker aan de onderkant van het scherm swipen.

De nieuwe iPhones zijn draadloos op te laden. Volgend jaar komt Apple met een speciaal oplaadmatje, AirPower genaamd.

Smartwatch

De 8 kost minstens 699 dollar (584 euro), de prijzen van de 8 Plus beginnen bij 799 dollar (667 euro). Ze komen volgende week op de markt. De iPhone X komt in november op de markt voor 999 dollar (835 euro). De nieuwe iPhones moeten de concurrentie aangaan met de Samsung Galaxy Note8 en de Google Pixel 2.

Apple presenteerde dinsdag ook een nieuwe smartwatch en een nieuwe tv-ontvanger. De presentatie was voor het eerst in het nieuwe, futuristische hoofdkantoor van Apple. In thuisstad Cupertino bij San Francisco heeft het bedrijf het Apple Park laten bouwen, een complex dat een beetje doet denken aan een ruimteschip. De iPhones werden gepresenteerd in het Steve Jobs Theater, een zaal op het terrein die is vernoemd naar de in 2011 overleden oprichter van Apple.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.