TPOok!

 
Economie

Verdeeld slot Europese beurzen

Met Milo Yiannopoulos als boegbeeld

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag wisselend de dag uitgegaan. De AEX-index in Amsterdam sloot met een klein verlies. Vooral oliefondsen op de Amsterdamse beurs vonden de weg omhoog. Beleggers keken verder onder meer vooruit naar het Europese rentebesluit van donderdag.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk 0,2 procent in de min op 515,46 punten. De MidKap dikte 0,5 procent aan tot 790,86 punten. De beurs in Frankfurt steeg 0,6 procent. In Parijs en Londen waren er verliezen van 0,3 en 0,6 procent.

Grootste stijger onder de hoofdfondsen was olietoeleverancier SBM Offshore, dat 3,7 procent won. Ook bodemonderzoeker Fugro, dat een koersstijging van 5 procent had, ging omhoog en voerde de MidKap aan. Olie- en gasgigant Shell ging 0,9 procent omhoog.

Aegon

Verzekeraar Aegon was met een verlies van 1,8 procent juist de grootste daler op de AEX. Andere banken en verzekeraars als ABN AMRO (min 1,7 procent) en ING (min 1,4 procent) eindigden de dag ook in het rood. Elders in Europa daalden de aandelenkoersen van banken ook.

Gemalto won 0,4 procent. De digitaal beveiliger verloor in de afgelopen twee handelsdagen meer dan 15 procent aan beurswaarde door de vrees voor een nieuwe winstwaarschuwing.

MidKap

Philips Lighting daalde 1,5 procent en was de grootste daler in de MidKap. Refresco ging 0,8 procent omhoog. De aandeelhouders van de bottelaar keurden de overname van de bottelactiviteiten van de Amerikaanse branchegenoot Cott goed.

De euro was 1,1909 dollar waard, tegen 1,1915 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent duurder op 48,82 dollar. Brentolie kostte 2,3 procent meer op 53,53 dollar per vat.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.