TPOok!

 
avatar
   
Economie

Na puur, melk en wit nu ook roze chocolade

Tags:

WIEZE (ANP) – Roze chocolade van een 'ruby’ cacaoboon, dat is de nieuwste vondst op chocoladegebied. Na de zwarte (puur), bruine (melk) en witte soorten presenteert een Zwitsers bedrijf de ruby chocolade met een fruitsmaakje als bessen. De noviteit is in Sjanghai gelanceerd.

De fruitige smaak en roze kleur zitten van nature in de cacaobonen, verklaart het bedrijf Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant te wereld. Het kostte dertien jaar om het proces te ontwikkelen waarmee de bonen die smaak en kleur prijsgeven. Dat gebeurde in laboratoria in België en Frankrijk, onder meer in ’s werelds grootste chocoladefabriek in het Oost-Vlaamse Wieze.

Er worden geen bessen, smaak- of kleurstoffen aan de nieuwe chocolade toegevoegd. De gebruikte bonen komen uit de hele wereld. Uit marktonderzoek blijkt dat de roze chocolade bij de consument zal aanslaan, stelt het bedrijf.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.