TPOok!

 
avatar
   
Economie

Nederlandse autoverkopen op rolletjes

Tags:

BUNNIK (ANP) – De Nederlandse autoverkopen blijven het goed doen in vergelijking met een jaar geleden. In augustus werden 29.584 nieuwe personenauto’s geregistreerd, een stijging van dik 10 procent. Dat meldden brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

In totaal zijn in de eerste acht maanden al ruim 288.000 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Dat is 14,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

De top drie van bestverkochte merken bestond afgelopen maand uit achtereenvolgens Renault, Volkswagen en Peugeot. Volkswagen voert normaal gesproken de lijst aan, maar volgens een woordvoerder van RAI Vereniging wil dat per maand nog wel verschillen. Op de ranglijst over het hele jaar tot nu toe is Volkswagen wel het grootste automerk in Nederland.

Vooral compacte auto's waren in trek. Het populairste model afgelopen maand was de Renault Clio. De topmodellen van Volkswagen stonden deze keer niet in de top vijf, die werd gecompleteerd door de Kia Picanto, Peugeot 108, Opel Karl en Toyota Aygo.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.