TPOok!

 
avatar
   
Economie

Netwerkdivisie helpt Innogy vooruit

Tags:

ESSEN (ANP) – Het Duitse energiebedrijf Innogy heeft in de eerste zes maanden van het jaar meer geld verdiend, geholpen door de goed presterende netwerkdivisie van het bedrijf. De Britse tak van de producent van hernieuwbare energie kende daarentegen een moeizaam halfjaar, zo bleek uit de halfjaarresultaten van het moederbedrijf van Essent.

Innogy, dat vorig jaar door energiereus RWE op eigen benen werd gezet, behaalde in de eerste zes maanden van 2017 een aangepaste nettowinst van 857 miljoen euro. Dat betekende een stijging van 16 procent op jaarbasis. De brutowinst kwam uit op 1,7 miljard euro, hetgeen een stijging betekende met 4 procent.

Bij de kabeltak van Innogy steeg de brutowinst met 19 procent tot 1,1 miljard euro. Dit kwam vooral door lagere kosten voor zijn netwerk in Duitsland en kouder weer in Oost-Europa dat zorgde voor extra gastransport door zijn leidingen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.