TPOok!

 
avatar
   
Economie

Beurzen Azië onderuit door Noord-Korea

Tags:

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten vrijdag forse verliezen zien. De dreigende oorlogstaal tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten zorgde voor een stevige verkoopdruk op de beurzen. De onrust nam weer toe doordat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat zijn harde taal richting Noord-Korea misschien nog niet ,,niet zwaar genoeg was''.

De vlucht naar veiligere havens hield door de geopolitieke spanningen aan. Beleggers zochten vooral hun heil in goud. De prijs van het edelmetaal steeg tijdens de Aziatische handelssessie tot het hoogste niveau in meer dan twee maanden.

De Kospi in Zuid-Korea ging 1,8 procent onderuit. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan na in navolging van de flinke koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Samsung zakte 2,5 procent en SK Hynix leverde 4,5 procent in.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,9 procent in de min en de beurs in Shanghai verloor 1,5 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 1,3 procent lager. De beurs in Tokio bleef gesloten vanwege een nationale feestdag.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.