TPOok!

 
avatar
   
Economie

Ook minnen op Wall Street

Tags:

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen. Daarmee presteerden de graadmeters op Wall Street in lijn met beurzen wereldwijd die door de toenemende spanningen rond Noord-Korea een stap terug deden. De oorlogsretoriek tussen Noord-Korea en de VS leidde woensdag ook al tot koersverliezen op Wall Street.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 21.972 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,4 procent tot 2464 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq speelde 0,6 procent kwijt, op 6316 punten.

Winkelketens als Macy's en Kohl's wisten de aandacht op zich gericht nadat ze de boeken openden. Macy's leverde 1,7 procent aan beurswaarde in. Het bedrijf zag de omzet dalen, maar de winst ging flink omhoog. De resultaten waren boven verwachting maar vooruitzichten waren aan de zwakke kant.

Branchegenoot Kohl's meldde dat de winst in het tweede kwartaal duidelijk is gestegen, op een licht lagere omzet. Het aandeel leverde bijna 8 procent in.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.