TPOok!

 
avatar
   
Economie

Fors meer verlies voor Snap

Tags:

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) – Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, heeft het tweede kwartaal afgesloten met een verlies van 443 miljoen dollar. Het tekort viel veel hoger uit dan een jaar eerder toen een min van 116 miljoen resteerde. Kenners waren negatief verrast over het verlies dat veel hoger uitviel dan verwacht.

Het bedrijf blijft moeite houden nieuwe gebruikers aan zich te binden. In het tweede kwartaal groeide het het aantal dagelijks actieve gebruikers met 7,3 miljoen tot 173 miljoen. Daarmee voldeed het bedrijf niet aan de verwachtingen van analisten.

Volgens kenners is het voor Snap erg belangrijk voor om zijn groeitempo op te voeren, zodat concurrenten als Facebook overtroefd kunnen worden. Investeringen in bijvoorbeeld een kaartfunctie voor de app betaalden zich niet uit, ook doordat Facebook een soortgelijke functie introduceerde.

Alphabet

Op jaarbasis groeide het aantal gebruikers met 21 procent. Dat zorgde er ook voor dat de omzet van het bedrijf hoger uitviel. Deze steeg met 153 procent tot 181 miljoen dollar.

Het aandeel van Snap is de afgelopen periode sterk in waarde gedaald. Ook in de zogeheten nabeurshandel leverde Snap donderdag in. De enige duidelijke opleving die het aandeel de afgelopen periode kende, was toen er sprake was van geruchten over een overname door Google-moeder Alphabet.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.