TPOok!

 
avatar
   
Economie

Europese Unie gunt Oekraïne handelsvoordelen

Tags:

BRUSSEL (ANP) – Oekraïne mag vanaf eind september een fors aantal industriële en agrarische producten naar de EU exporteren zonder daar invoerheffingen over te hoeven betalen. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken gaven maandag in Brussel groen licht voor een periode van drie jaar.

Oekraïne mag veel meer honing, tomaten, druivensap en graansoorten heffingsvrij gaan exporteren naar de EU. Dat geldt ook voor kunstmest, kleurstoffen, schoenen, koper, aluminium, televisies en geluidsopnameapparatuur. ,,Het is onze plicht Oekraïne te steunen en de economische en politieke banden te versterken'', aldus de Estse minister Sven Mikser, die verwees naar het militaire conflict in het land.

De tariefbeperking komt boven op de handelsmaatregelen die al van kracht zijn sinds 1 januari 2016, toen het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne voorlopig in werking trad.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.