TPOok!

 
avatar
   
Economie

JPMorgan Chase verdient meer aan leningen

Tags:

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft afgelopen kwartaal meer winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Hogere inkomsten uit leningen compenseerden relatief zwakke prestaties bij de handel in aandelen en obligaties.

JPMorgan, naar bezittingen gemeten de grootste bank van de Verenigde Staten, zag de nettowinst met bijna een tiende oplopen naar ruim 7 miljard dollar (6,1 miljard euro). De baten gingen met 3 procent omhoog naar 26,4 miljard dollar. Dat was met name te danken aan de hogere rente en groei van de leningenportefeuille.

De investeringstak zag met name de inkomsten uit de obligatiehandel sterk teruglopen. Dat komt doordat er op de financiële markten een stuk minder te beleven viel dan vorig jaar, toen met name het Britse brexitreferendum wereldwijd voor hoge handelsvolumes en wilde koersbewegingen zorgde.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.