TPOok!

 
avatar
   
Economie

Akkoord over cao eierdozenfabrikant

Tags:

FRANEKER (ANP) – De circa 180 medewerkers van eierdozenfabrikant Huthamaki uit Franeker krijgen er 2,25 procent loon bij. Leden van vakbond FNV stemden vrijdag in met het verhoogde bod van de werkgever. Daarmee is het nieuwe cao-akkoord met de looptijd van een jaar een feit.

Eerder dreigde FNV nog met acties en stelde de directie van Huthamaki een ultimatum om met een beter voorstel te komen. De directie wilde in eerste instantie de lonen wel verhogen, maar niet de verlaging van de pensioenpremie compenseren. Later deed het van huis uit Finse bedrijf een nieuw voorstel, waarin dat wel zat ingebed. ,,Het loont om voor jezelf op te komen", aldus FNV.

De cao van Huhtamaki Nederland liep 1 juni dit jaar af.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.