TPOok!

 
avatar
   
Economie

Singapore Airlines duikt in rode cijfers

Tags:

SINGAPORE (ANP) – Singapore Airlines heeft in het vierde kwartaal van zijn boekjaar onverwacht een verlies geleden. De luchtvaartmaatschappij kampte met toegenomen concurrentie en moest ook geld opzij zetten voor een mededingingsuitspraak over zijn vrachtdivisie.

Het concern, dat als eerste ter wereld een tweepersoonsbed aanbood op een commerciële vlucht, zag klanten vaker kiezen voor goedkope vluchten dan voor hele luxe vluchten. De twee budgetvliegmaatschappijen van het concern waren daardoor nog winstgevend, maar de vlaggenschipmaatschappij had het zwaar.

Onder de streep werd een verlies van omgerekend bijna 90 miljoen euro geschreven. Dat is inclusief een voorziening van omgerekend ruim 85 miljoen euro voor de vrachtdivisie. Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 35 miljoen euro. De omzet bleef gelijk op omgerekend 2,4 miljard euro.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.