TPOok!

 
avatar
   
Economie

PPG aan het woord in zaak tegen AkzoNobel

Tags:

AMSTERDAM (ANP) – Het Amerikaanse verf- en chemieconcern PPG Industries heeft spreektijd gevraagd en gekregen bij de behandeling maandag van een rechtszaak die aandeelhouders hebben aangespannen tegen AkzoNobel. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam donderdag laten weten.

Investeerder Elliott Advisors heeft om de zitting gevraagd, omdat AkzoNobel weigert met PPG in gesprek te gaan over een overnamevoorstel van de Amerikanen. De firma wil een extra aandeelhoudersvergadering afdwingen waarbij de positie van president-commissaris Antony Burgmans ter discussie komt te staan.

PPG is formeel geen partij in de rechtszaak, maar voert het woord als belanghebbende. ,,Wij erkennen dat dit een zaak is tussen AkzoNobel en zijn aandeelhouders. We kijken ernaar uit om feitelijke achtergronden te geven indien nodig", zo laat het bedrijf weten.

Naast Elliott zullen ook enkele andere aandeelhouders van AkzoNobel het woord voeren of hebben processtukken ingediend. Het gaat om Franklin Templeton Investment Funds, Tweedy Browne, Universities Superannuation Scheme, Dodge & Cox Funds, Intrinsic Value Investors en York Capital Management Global Advisors. Ook het bestuur, de commissarissen en de ondernemingsraad van Akzo krijgen spreektijd.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.