TPOok!

 
avatar
   
Economie

Kleine uitslagen op Wall Street

Tags:

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag dicht bij de slotkoersen van woensdag geopend, nadat een dag eerder stevige verliezen op de koersborden werden gezet. Toen zette de onrust rondom de Amerikaanse president Donald Trump druk op de graadmeters. Beleggers reageren nu onder meer op de kwartaalcijfers van zwaargewichten Wal-Mart en Alibaba.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel vlak op 20.617 punten. Ook de brede S&P 500 kwam nauwelijks in beweging en stond op 2358 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq boekte een plus van 0,2 procent tot 6020 punten.

Beleggers vrezen dat de reeks schandalen waarin president Donald Trump is verwikkeld hem zullen afleiden van het uitvoeren van zijn beleid. Zijn plannen worden door het bedrijfsleven over het algemeen als positief beschouwd. Wereldwijd leidt de politieke onrust tot behoorlijke onzekerheid op de aandelenmarkten.

Supermarktconcern Wal-Mart stond in de vroege handel 2,4 procent hoger. De winst van Wal-Mart viel hoger uit dan analisten hadden gedacht, maar de omzet kwam onder de verwachtingen uit. Internetmarktplaats Alibaba liet een min van bijna 3 procent noteren nadat de kwartaalcijfers een gemengd beeld lieten zien.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.