TPOok!

 
avatar
   
Economie

Kleine plussen op Wall Street

Tags:

NEW YORK (AFN) – De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag eensgezind in de plus. Daarmee herstelden de graadmeters enigszins van de stevige verliezen op woensdag. Toen zette de onrust rondom de Amerikaanse president Donald Trump druk op de graadmeters. Beleggers reageren nu onder meer op de kwartaalcijfers van zwaargewichten Wal-Mart en Alibaba en een reeks macro-economische cijfers.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.35 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent in de plus op 20.626 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,2 procent hoger op 2360 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq boekte een plus van 0,5 procent tot 6039 punten.

Supermarktconcern Wal-Mart stond 2,8 procent hoger. De winst van Wal-Mart viel hoger uit dan analisten hadden gedacht. Vooral online deed Wal-Mart goede zaken met de sterkste verkoopgroei in vijf jaar. Daarmee wordt het bedrijf een felle rivaal van onder meer internethandelaar Amazon dat zelf overigens 1,2 procent aan beurswaarde won.

Alibaba

Internetmarktplaats Alibaba liet een min van bijna 1 procent noteren nadat de kwartaalcijfers een gemengd beeld lieten zien. De iets lager dan verwachte winst werd veroorzaakt door hogere investeringen in clouddiensten en in de productie van entertainment. Ook was het bedrijf wat meer kwijt aan belastingen.

Internetaanbieders als AT&T en Verizon Communications stonden tot 1,3 procent in de plus. Toezichthouders in de Verenigde Staten hebben donderdag een begin gemaakt met het ontmantelen van de regels over netneutraliteit die in 2015 onder toenmalig president Barack Obama waren ingevoerd. Dat betekent concreet dat er op den duur weer minder regels gaan gelden voor internetproviders.

Euro

Verder reageerden beleggers op beter dan verwachte cijfers over het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia bleek sterk te zijn gegroeid. Verder waren de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie in april iets zonniger dan een maand eerder.

De euro noteerde 1,1116 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen was de eenheidsmunt 1,1123 dollar waard. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 49,37 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder en bracht per vat 52,58 dollar op.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.