Doneer aan TPO
 

Alleen nog ouderen lid van vakbond: FNV moet 250 man wegbezuinigen

Inmiddels 40 procent van de leden boven de 60

Door: , 9:53, 09 juli 2018

Inmiddels 40 procent van de leden boven de 60

De FNV moet fors bezuinigen. Zonder ingrijpen loopt het tekort bij de vakbond op tot 24 miljoen euro in 2021, blijkt uit een intern document waarover het AD bericht. Gevreesd wordt dat 250 mensen hun baan verliezen, schrijft de krant.

De vakbond kampt met vergrijzing en dalende ledenaantallen. In de afgelopen zeven jaar raakte de FNV 100.000 leden kwijt. Daarnaast is inmiddels 40 procent van de leden boven de 60. Als de trend doorzet, zal over tien jaar zelfs 60 procent van de leden boven de 60-plusser zijn.

Structureel tekort

De terugloop van het aantal leden leidt tot aanzienlijke financiële pijn. Twee jaar geleden zei de penningmeester van de vakbond nog in een interview met Het Financieele Dagblad dat de FNV een structureel tekort had van 3,8 miljoen euro per jaar. De totale begroting in 2016 was 200 miljoen euro. In 2018 zou het tekort zijn weggewerkt, was zijn voorspelling destijds.

(ANP)

 
Tags: ,
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace