TPOok!

 
Economie

Alleen nog ouderen lid van vakbond: FNV moet 250 man wegbezuinigen

Inmiddels 40 procent van de leden boven de 60

Tags: ,

De FNV moet fors bezuinigen. Zonder ingrijpen loopt het tekort bij de vakbond op tot 24 miljoen euro in 2021, blijkt uit een intern document waarover het AD bericht. Gevreesd wordt dat 250 mensen hun baan verliezen, schrijft de krant.

De vakbond kampt met vergrijzing en dalende ledenaantallen. In de afgelopen zeven jaar raakte de FNV 100.000 leden kwijt. Daarnaast is inmiddels 40 procent van de leden boven de 60. Als de trend doorzet, zal over tien jaar zelfs 60 procent van de leden boven de 60-plusser zijn.

Structureel tekort

De terugloop van het aantal leden leidt tot aanzienlijke financiƫle pijn. Twee jaar geleden zei de penningmeester van de vakbond nog in een interview met Het Financieele Dagblad dat de FNV een structureel tekort had van 3,8 miljoen euro per jaar. De totale begroting in 2016 was 200 miljoen euro. In 2018 zou het tekort zijn weggewerkt, was zijn voorspelling destijds.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.