TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Eindelijk: doorstromers op huizenmarkt krijgen makkelijker hypotheek

Hogere overbruggingsfinancieringen beschikbaar

Tags:

Doorstromers op de huizenmarkt krijgen steeds makkelijker een hypotheek. Hypotheekaanbieders geven een hogere overbruggingsfinanciering nu de huizenprijzen stijgen en de risico’s laag zijn, merkt De Hypotheekhop op. “Door de grote concurrentie zetten steeds meer hypotheekaanbieders hierop in”, zegt Martin Hagedoorn van dat bedrijf.

Mensen die al een woning hebben gebruiken vaak een overbruggingskrediet om zo de overwaarde van hun huis te kunnen gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning. Als de huidige woning nog niet is verkocht, kan dat bij verschillende aanbieders nu makkelijker. “Het kan in de huidige markt ook praktisch zijn om eerst een nieuwe woning te kopen en dan pas te verkopen. Daarmee voorkom je dat je zonder woning komt te zitten.”

Hagedoorn denkt dat de trend het voor doorstromers makkelijker maakt om te verhuizen. Daardoor zouden ook iets meer woningen voor starters beschikbaar kunnen komen. “Maar feit blijft dat er een tekort aan woningen is in sommige gebieden.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.