TPOok!

 
avatar
   
Ondernemen & zzp

Mede-oprichter Chinese multinational HNA komt om in Frankrijk tijdens maken foto op muurtje

Viel tien meter naar beneden

Tags:

Wang Jian, medeoprichter en voorzitter van het Chinese conglomeraat HNA Group, is in Frankrijk verongelukt. Wang viel volgens de politie in het plaatsje Bonnieux van een muur en kwam tien meter lager terecht. Hij probeerde op dat muurtje te klimmen om een foto te maken. Volgens HNA was de 57-jarige Wang in Frankrijk op zakenreis.

Wang was een van de oprichters van HNA dat begon als luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines. Dat bedrijf werd ondergebracht in HNA Group dat verder veel geld stak in onder meer vastgoed, hotels en scheepsbouw. Zo heeft het bedrijf belangen in Hilton en NH Hotels. Ook bagageafhandelaar Swissport is van HNA. Die aankopen werden grotendeels betaald met geleend geld, waardoor HNA het afgelopen jaar weer flink wat belangen heeft moeten afstoten.

HNA laat in een verklaring weten te rouwen om het verlies van Wang. Het bedrijf noemt hem een “uitzonderlijk begaafd leider en rolmodel”.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.