Doneer aan TPO
 

Van Lanschot is klaar met arme en niet beleggende klanten

Betaal- en spaarrekening binnenkort eenzijdig opgezegd

Door: , 11:35, 03 juli 2018

Betaal- en spaarrekening binnenkort eenzijdig opgezegd

Van Lanschot gaat alle klanten wegsturen die niet bij de bank kunnen of willen beleggen. Hun betaal- en spaarrekening wordt over enkele maanden eenzijdig opgezegd. Van Lanschot stimuleert deze klanten voortaan bij Rabobank te bankieren. Dat blijkt volgens het FD uit een brief die Van Lanschot heeft gestuurd aan klanten van het private bank-onderdeel die onvoldoende vrij belegbaar vermogen hebben of niet beleggen bij de bank.

Klanten krijgen vier maanden de tijd om een nieuwe bank te vinden. De private bank hanteert voor beleggingsadvies een vermogensgrens van ten minste 500.000 euro.

Van Lanschot is niet de eerste Nederlandse bank die een bepaalde groep klanten in zijn geheel wegstuurt. Zes jaar geleden wees Deutsche Bank Nederland een grote groep mkb’ers de deur. Die had Deutsche overgenomen toen het de zakelijke kantoren van ABN Amro kocht, maar al snel bleek dat de bank vond dat deze klanten veel te weinig opleverden.

ANP

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace