TPOok!

 
avatar
   
Economie

EU gaat dapper en krachtig reageren op gemene protectionistische maatregelen Trump

Trump zal nu wel sidderend en huilend in zijn bedje liggen

Tags:

De EU moet reageren op alle protectionistische maatregelen die landen nemen om hun markt af te schermen. De EU-regeringsleiders bekrachtigden op hun top in Brussel de hogere importtarieven voor een reeks Amerikaanse producten in reactie op de heffingen die de regering-Trump heeft ingesteld op staal en aluminium.

De EU vindt de heffingen van de bondgenoot niet te rechtvaardigen en heeft een bezwaarprocedure bij Wereldhandelsorganisatie WTO aangespannen. Escalatie dreigt, aangezien Trump dreigt met hogere invoertarieven voor Europese autoā€™s en auto-onderdelen. Als dat gebeurt, zal de EU naar verwachting weer terugslaan.

De gesprekken tussen Brussel en Washington liggen momenteel stil. Er wordt wel overlegd of en wanneer Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker naar de VS reist om met de president te praten over de verstoorde handelsrelatie.

Het op WTO-regels gebaseerde internationale handelssysteem moet behouden blijven en worden versterkt, aldus de leiders. Zij gaven de Europese Commissie de opdracht voorstellen uit te werken om het functioneren van (het toezicht van) de WTO te verbeteren.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.